PFB-PálosKör-23/aszfalt

23 km

PFB-PálosKör-23/aszfalt
Technikai okok miatt átmenetileg a kör nem futható.Igyekszünk,hogy minél hamarabb újra "birtokba" vehessétek.

Táv: 22,7 km

Nevezési díj: 4000 Ft

Érem nélküli, támogatói díj: 2000 Ft - ez esetben is felkerülsz az eredménylistára.

A nevezési díjhoz ajándék minden teljesítőnek:

-20% vásárlási kupon a Squeezy termékekre - http://www.squeezy-nutrition.hu/

-20% kedvezmény a RunnersLab sportdiagnosztikára : https://runnerslab.hu/?gclid=Cj0KCQiAh4j-BRCsARIsAGeV12D94IuKcDgaKIDlJSfyZuFdeoCwXRk4ZwmRR7Tq3yF1m9moxyYcn8oaAiiiEALw_wcB

-20% kedvezmény az általunk szervezett versenyek közül egy nevezésre, amit a teljesítéstől számított 1 évig lehet felhasználni. http://pomazifutobajnokokse.hu

A kedvezményekről emailben kaptok tájékoztatást.

A nevezéseket a nevezési díj beérkezésétől számított 2 napon belül hagyjuk jóvá.

Szintidő: 3 óra

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a PFB-PálosKör- aszfaltos kis körére, ami azért nem is olyan kicsi, hiszen a Pomáz-Szentendre-Budakalász-Szentendre-Pomáz útvonalon halad.
Az útvonal leírása:
Pomáz hév állomása mellől, a Coop abc parkolójából a Trianon emlékkereszt mellől tudsz elindulni. Itt egy tájékoztató táblának hátulján alul megtalálod a rajt és cél kódokat, amiket majd le kell olvasnod induláskor és érkezéskor. Ne felejtsd el! És természetesen útközben is elhelyezünk néhány darabot.
Az útvonal eleje, 5,5 km-ig megegyezik a nagy körrel, vagyis Pomázról a parkolóból elindulva Dobogókő irányába az első körforgalomig (Életfa van középen) haladva átfut az út a Hősök terére és tovább halad a templom melletti Luppa Vidor úton, egészen a Teleki Honalapítási emlékmű melletti útra. Itt bal oldalon egy temetőt fogsz látni. Szentendre irányába haladunk tovább, ez egy Y elágazásnál a jobb oldali aszfalt utat kövesd.. Ezen a szakaszon PB-PálosKör útjelző nyilak lesznek néhány oszlopon, kék és piros színben, ameddig az út együtt fut. Beérve Szentendrére, elérsz egy lovardáig, ami bal oldalon van , és ott megtalálod a 2.QR kódot, a lovarda kerítésén, kb. 4 km-nél. (Pomázi út 0102/26 tábla alatt a fa kerítésen van, mellette egy Lovaglás feliratú tábla.)

Előbb egy erdős szakaszon, majd egy emelkedős úton egy lakótelep mellett haladunk tovább,innen ketté válik a kis és nagy táv és mi a belváros irányába futunk tovább, ( kb.6 km-nél van jobb oldalon egy kék kút, vízvételnek!).Innentől piros nyilak jelzik az utunkat. Elérjük a Bükkös patakot, és egy aluljárót, ami a 11-es út alatt van. Az aluljárón keresztül futunk és a Bükkös patakon az első kis hídon át elfutunk Szentendre fő utcájáig a patak vonalában baloldalon, a Bükkös part utcán. A nagy sétáló utcára, balra befordulunk, Az utca tele van hangulatos kisvendéglőkkel, üzletekkel, árusokkal, művészeti kiállítókkal és templomokkal. Itt télen - nyáron nagy élet van. A főtéren áthaladva a Kalmár kereszt mellett, neki futunk egy cukrázdának, ami mellett elfutunk a Bogdányi utcán tovább egészen le. Ott kell jobbra fordulni, ahol a Buszparkolót jelzi egy tábla, mellette a PFB útjelző nyíllal, majd tovább a Duna korzó végéig, Ott a korzó végében van egy Hotel, aminek barna fém rácsos kerítése van, a Duna korzó 5 szám a kerítésen. A kerítéstől jobbra van egy kék fémborítású nagy doboz ( talán elektromos,) annak a doboznak a hátulján van ( itt rejtve kellet felrakni) a 3.QR kód! Kb. 7,8 km-nél!!!!

Ne felejtsd el leolvasni!!!! Innen a Duna vonalában elindulunk a korzón, lent, majd tovább a kerékpárúton, újra át a patak fölött, a Duna a bal oldalunkon végig. Budakalász irányába. Itt a kerékpárúton haladunk, egészen az új kerékpáros hídig, ami szintén átvisz minket balra a Dera patakon, Ez a bringa út egészen elhalad a Luppa-tó mögött, (nagyon szép új út) majd levisz minket újra a Duna mellé, Budakalász széléig. Itt egy Bringás pihenő hely, játszótér, kikötő van. Itt lesz ( kb.15 km-nél) a 4. QR kód, baloldalon a bringás pihenő elején az infó tábla hátuljára, a Dunának háttal van felragasztva, elrejtve. (itt ivókút is van),

kb.200 méter után a bringaútról jobbra fordulunk tovább ( ha egyenesen mennénk a Római partra jutnánk), és a bringa út folytatásán elfutunk a Luppa felüljáróig, ahol ismét a 11-est keresztezzük, csak fönt. Lejőve Szentendre irányába futunk, jobbra lefelé,, a 11-es út bal oldalán újra visszafelé Szentendre-Pomáz felé végig a bringa úton egészen az Aldi és a KFC -ig, ahol ott lesz az 5.QR kód, 19 km-nél, jobb kézre a hatalmas hirdetőtábla hátulján a bal lábán. ( a hirdetőtábla Szentendre felé néz, óriási, és a bringa út felöl fehér a hátulja) Bal kézre a KFC lesz!

Tovább a bringaúton, kb.100 métert és átmegyünk egy lámpás kereszteződésen, amire a bringa út visz, majd a Ford márkaképviselet mellett egy betonos járdás úton futunk a Dobogókői útig, amin át kell kelnünk ( ez elég forgalmas!) majd balra kanyarodva befutunk Pomázra szintén egy új bringaúton a nagy Spar előtt, Itt újra csatlakozva a nagy kőr útvonalához, innen már csak 3 km, néhány kanyar és bent is vagyunk Pomázon. Kövesd végig a bringa út jelzését egészen a hév átjáróig. Itt jobbra egy filmstúdió, egy pizzéria is lesz. Át a héven, majd jobbra a buszvégállomáson befutunk a parkolóba, a Trianon térre. Itt olvasd le a CÉL Qr kódot, az infó tábla hátulján!!!!

QR kódok km:
1. rajt.- 0.km
2. Lovarda- kb.3,9 km
3. Duna korzó- kb.7,8 km
4. Budakalász, Kikötő - kb.15 km
5. KFC- kb.19 km
6. Cél- 22,73 km

Víz vételek:
6 km-nél kb.-jobb oldalon
9,3 km-nél kb. a teniszpályáknál, lent baloldalon
15 km-nél a kikötőnél, a játszótér végében.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és futnál a mi kedvenc útvonalunkon, várunk szeretettel, a célban éremmel :)

Fotóval kiegészített leírás itt:

http://pomazifutobajnokokse.hu/hu/pfb-paloskor-kicsi/

Bármi van, ezen a számon elértek: +36702730514, ezen a számon ha jelzed az indulás dátumát és a nevedet egy sms-ben, akkor több az esélye annak, hogy a célban várhassunk egy befutó éremmel!

RÖVID VIDEÓ:

https://youtu.be/HxGh_lLt5nM

Runaway